Bmw

Historie van BMW

Lang geleden, in het begin van de 20e eeuw, begon het verhaal van BMW. Het begon allemaal in Duitsland, toen drie verschillende bedrijven samensmolten om Bayerische Motoren Werke (BMW) te vormen.

BMW begon als een fabrikant van vliegtuigmotoren en leverde tijdens de Eerste Wereldoorlog krachtige motoren aan de Duitse luchtmacht. Na de oorlog werd de productie van vliegtuigmotoren echter beperkt en BMW moest op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

In 1928 besloot BMW om zijn expertise in motoren toe te passen op de productie van motorfietsen. Ze ontwierpen en produceerden enkele van de meest opmerkelijke motorfietsen van die tijd. BMW-motorfietsen stonden bekend om hun betrouwbaarheid, kracht en innovatieve technologieën.

In de jaren dertig begon BMW ook met de productie van auto's. Ze introduceerden de BMW 3/15, een compacte auto die zeer populair werd in Duitsland. Maar het was na de Tweede Wereldoorlog dat BMW echt bekendheid verwierf.

Na de oorlog werd BMW gedwongen om te stoppen met de productie van vliegtuigmotoren en militaire voertuigen. Het bedrijf concentreerde zich volledig op de productie van auto's en motorfietsen. Ze brachten de legendarische BMW 328 en de BMW R24-motorfiets uit, die beide veel succes kenden.

In de jaren zestig en zeventig werd BMW bekend om zijn sportieve auto's en luxe sedans. Ze introduceerden de BMW 02-serie, waaronder de iconische BMW 2002, die de basis legde voor het sportieve imago van het merk. Later brachten ze de beroemde BMW 3-serie uit, die een wereldwijd succes werd.

BMW bleef innoveren en bracht geavanceerde technologieën in hun voertuigen. Ze introduceerden baanbrekende technologieën zoals elektronische brandstofinjectie, antiblokkeerremsystemen (ABS) en geavanceerde aerodynamica.

In de jaren negentig verwierf BMW het Britse merk Mini en lanceerde het de nieuwe generatie Mini Cooper, die een grote hit werd in het compacte autosegment.

Tegenwoordig is BMW een van 's werelds meest vooraanstaande autofabrikanten. Ze produceren een breed scala aan auto's, van luxe sedans tot krachtige sportwagens en elektrische voertuigen. BMW blijft trouw aan zijn reputatie van kwaliteit, prestaties en innovatie, en blijft de autowereld veroveren met zijn onderscheidende ontwerpen en rijervaring.

Er zijn 57 producten.

Item 1-24 van 57 in totaal item(s)

Actieve filters